Johan Kregel in de kruipruimte waar hij de vondst deed.
In de kruipruimte van een woning in de Amsterdamse Pijp hebben werknemers van Bescon vier handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.
Johan Kregel was in de kruipruimte onder de woonkamer zwammen aan het bestrijden toen hij op vier pakketjes stuitte. Die lagen onder een berg met puin, stof en sloopafval en waren ingepakt in oude kranten met tape eromheen.
"Ik wilde ze voor me uit gooien, ik had geen idee wat het was.
Lees meer
Bescon heeft de bedrijven Lamon en Lagerwey overgenomen. Hiermee benadrukt Bescon de groeiambitie in Nederland op het gebied van oplossingen voor vocht- en zwambestrijding en afdichtingen in gebouwen. Lamon en Lagerwey gaan beiden onder eigen naam verder.
Bescon, Lamon en Lagerwey zijn allen gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, schimmels, zwam en het afdichten in gebouwen. Van oorsprong familiebedrijven, behoren wij tot de grotere dienstverleners in de sector.
Lees meer
Ventileren
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de lucht kwaliteit in de woning vaak 1000x slechter is als de buitenlucht. De term “Sick Building Syndrome” ofwel ziek gebouw syndroom deed in 1970 zijn intrede. Voorkomende systemen hierbij zijn een geïrriteerde en verstopte neus, droge en geïrriteerde ogen, allergieën, keelontsteking, hoofdpijn, bindvliesontsteking en astma. Een advies dat wij u sowieso al geven: ventileren! Laat frisse lucht binnen stromen. Met ventileren bespaart u.
Lees meer
Een koper koopt een bestaande woning inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken. Dus in de staat waarin de woning zich op het moment van de koop bevindt. De koper heeft een onderzoeksplicht. Voordat de koper de verkoper aansprakelijk kan stellen voor eventuele gebreken aan de woning moet de koper voor de koop zelf goed gekeken hebben of het huis geen gebreken heeft. Daarom is het van belang dat de kopende partij een bouwkundig rapport laat opstellen van de bouwkundige staat van de woning.
Lees meer
De veelbesproken klimaatverandering leidt ertoe dat onze winters zachter én natter worden. We merken dat al. Meer regen, grondwaterstijging, kortom, meer vocht. Beschermen we onze huizen daar wel goed tegen?
Lees meer
Zwammen die houtrot veroorzaken
Het is niet zo dat een bepaalde zwam zomaar iedere houtsoort kan afbreken. Sommige zwamsoorten hebben een voorkeur voor naaldhout, andere voor loofhout. De omgevingstemperatuur moet tussen de 3°C en 38°C zijn. Zwammen groeien niet meer bij temperaturen lager dan 3°C maar ze overleven deze wel. Temperaturen vanaf 50°C overleven ze echter niet.
Lees meer
Micro-organismen zoals schimmels en bacteriën zijn overal aanwezig en een belangrijk onderdeel van ons milieu. Ze zijn echter waarneembaar als zwam aantasting op wanden en dan leidt al snel tot ergernis en problemen. Zwammen behoren tot de schimmelsoort. Schimmels zijn vele duizenden jaren bekend of in dit geval berucht. Meestal zijn schimmels te herkennen aan hun vruchtlichaam.
Lees meer
In samenwerking met andere regionale omroepen en de NOS zette RTV Oost een enquête over huurwoningen op. De vragen gingen vooral over de kwaliteit van het huis.
Staat van onderhoud
Van de Overijsselse deelnemers aan de enquête is 15 procent erg ontevreden over de staat van het onderhoud. Een bescheiden percentage, als je het vergelijkt met de bijvoorbeeld de mensen in Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Daar is respectievelijk 31 procent, 25 procent en 21 procent niet te spreken over de staat waarin hun huis verkeert.
Lees meer
Krystol maakt beton 100% waterdicht. Krystol is gebaseerd op principes die sterk lijken op de processen die zich voordoen tijdens de hydratatie en uitharding van beton. Als cement gemengd wordt met water, ontstaat er een chemische reactie waarbij de calcium silicaten in het cement zich verbinden met het water. Hieruit ontstaan de nieuwe verbindingen calciumsilicaathydraat (CSH) en calciumhydroxide. De CSH vormt zoals een amorfe microkristallijnen structuur, die zich naar buiten uitstrekt vanaf de individuele cementdeeltjes en zo de ruimte daar tussen invult.
Lees meer
Huurders die ontevreden zijn over hun woning willen vooral betere isolatie. Dat blijkt uit een enquête van de NOS en de regionale omroepen waar ruim 8500 mensen aan meededen. Een van de vragen in de enquête was: wat zou zo snel mogelijk in uw woning moeten worden verbeterd? Ruim 3600 mensen gaven in eigen bewoordingen antwoord op deze vraag.
Isolatie
Bijna een derde van de huurders met klachten wil dat de woning beter geïsoleerd wordt. Het is de meest gewenste verbetering.
Lees meer
Tocht, vocht en schimmel. Daarover wordt het meest geklaagd in de enquête over de kwaliteit van huurwoningen. Omroep Flevoland heeft dit samen met de andere regionale omroepen en de NOS onderzocht. Schimmel is voor 41 procent van de deelnemende huurders een groot probleem.
Reacties
460 Flevolandse huurders hebben de enquête ingevuld.
Lees meer
Inwoners van Enschede kampen massaal met grondwateroverlast. Door de hoge grondwaterstand in delen van Enschede lopen kelders onder water. Er zijn tot nu al honderden meldingen binnengekomen van grondwateroverlast. De wateroverlast neemt er sinds 2016 toe met als gevolg dat het droogmaken van kelders een dagtaak is geworden.
Kurkdroog
Er zijn wijken die al lange tijd te maken hebben met wateroverlast door een hoge grondwaterstand.
Lees meer