Vocht in de muur

Vocht in huis is erg lastig en kan voor problemen zorgen. Een veelvoorkomend probleem is vocht in muren. Er zijn verschillende oorzaken voor vocht in uw woning, maar ze resulteren allemaal in dezelfde problemen voor uw woning en uw gezondheid. Bescon helpt u om dit probleem op te lossen en behandelt de vocht in uw muur.

  • Al ruim 50 jaar ervaring
  • Duurzame bestrijdingsmethode
  • Overzichtelijke planning
  • Uitgebreide inspectie van de muren in uw woning

Laat het vocht in uw muur behandelen door Bescon

Ontstaan van vocht in de muur

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van vocht in de muur. Elke oorzaak heeft een andere behandelingsmethode nodig om het probleem op te lossen. Wanneer we de bron van het probleem niet aanpakken, maar iets wat erop lijkt, dan blijft het probleem bestaan.

Tijdens de inspectie van Bescon analyseren we grondig uw woning. Aan de hand van deze inzichten stellen we een rapport op.

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van vocht:

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht ontstaat doordat grondvocht of zakkend water vanuit de fundering uw woonruimte binnendringt. Het vocht bevat meestal schadelijke zouten en mineralen die de muren aantasten. De oorzaak van optrekkend vocht is doorgaans een geval van omgevingsfactoren. Wanneer u in een gemeente woont waarbij het grondwaterpeil hoger ligt dan op andere plekken, dan is de grond onder uw woning constant vochtig.

Doorslaand vocht

Een andere oorzaak van vocht in de muren is doorslaand vocht. Doorslaand vocht ontstaat als de gevel poreus is geworden en regenwater niet meer goed wordt tegengehouden. Het regenwater dringt de woning binnen. De binnenmuur zuigt dit vocht vervolgens weer op.

Condensvorming

Condens ontstaat bij een te hoge luchtvochtigheid in de woning. Vocht kan de woning niet verlaten door een gebrek aan goede ventilatie. Een tijdelijke hoge luchtvochtigheid ontstaat al aardig snel, door bijvoorbeeld douchen, ademen en koken. Het probleem komt voornamelijk voor bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.

Koudebruggen

Wanneer het probleem te maken heeft met de isolatie in de muur, dan spreken we van koudebruggen. Een koudebrug ontstaat op plekken waar de isolatieschil is onderbroken. De ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur vormt als het ware een brug waar koude plekken ontstaan. Op deze koude plekken ontstaat vocht.

Gevolgen van vocht in de muur

Vocht in de muren zorgt voor vervelende gevolgen met betrekking tot uw woning en gezondheid.

Schade aan uw woning

Een van de gevolgen van vocht in de muren is dat het schade aan uw woning toebrengt. Door het vocht ontstaan er vochtige plekken op de muren. Hierdoor zal onder andere het behang en de verf loslaten, een houten vloer kan gaan rotten en metselwerk wordt poreus.

Zwam

Naast bovenstaande gevolgen aan de woning, ontstaat er ook zwam op uw muren. Huiszwam is een schimmel die ontstaat in een vochtige ruimte waar weinig ventilatie is en het niet erg koud is. Deze schimmel in huis is in de meeste gevallen zwart of wit. U herkent het aan de gekleurde vlekken op de muur.

Gezondheidsproblemen

De hoge luchtvochtigheid in combinatie met de kans op zwam is slecht voor uw gezondheid. Het is slecht voor uw longen en er kan een allergische reactie ontstaan. Daarnaast bevatten huizen met vochtige muren regelmatig huisstofmijt.

Hogere energierekening

Het laatste gevolg dat we bespreken, is de hogere energierekening. Vocht beïnvloedt namelijk het klimaat in uw woning. Hierdoor voelt het al snel kouder aan, waardoor u uw verwarming waarschijnlijk hoger zet, zonder dat dit echt nodig is.

Hoe herkent u vocht in de muur?

Misschien valt het u niet direct op, maar zodra u weet waar u op moet letten, is vocht in muren eenvoudig te herkennen. De meest voor de hand liggende indicator is vochtplekken op de muren. Door deze vochtige plekken laat behang los of ontstaat er schimmel. Als de muren al wat langer vochtig zijn, dan kan het ook muf gaan ruiken.

Andere indicatoren zijn condens op ramen en het stijgende energieverbruik.

Hoe voorkomt u vocht in de muur?

De belangrijkste methode om vocht in de muren te voorkomen, is om goed te isoleren en ventileren. Zet na het douchen een raam of de deur open zodat het goed kan doorluchten. Daarnaast helpen lucht- en ventilatieroosters ook om constant te ventileren.

Is het vocht in de muren al aanwezig? Dan helpt ventilatie in veel gevallen niet om het volledige probleem op te lossen. Schakel Bescon in om het vocht in uw muur te behandelen.

Vocht in de muur behandelen

Wanneer het probleem al aanwezig is, dan schakelt u Bescon in om de muren te behandelen. Zelfs wanneer er al zwam is ontstaan, dan helpen we u graag met onze dienst zwambestrijding.

  •  

    Allereerst inspecteren we uw woning. We onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is en hoe kritiek de situatie is.

  •  

    Aan de hand van onze opgedane inzichten stellen we een rapport op. Dit rapport bevat een plan van aanpak en een offerte.

  •  

    Op de afgesproken datum komen we bij u langs om het vocht in de muren te verwijderen. We beginnen met het verwijderen van de plinten en het stuc- en pleisterwerk. Hierna injecteren we de muren met een vochtwerende vloeistof.

  •  

    We willen voorkomen dat de zoutresten van het vocht uw muur na de behandeling nog verder aantasten. Daarom behandelen we ook het oppervlak van de muur.

  •  

    Zodra we klaar zijn met de behandeling, brengen we een afdichtingsmortel aan en behandelen de muren met een zoutbestendig pleisterwerk.

  •  

    Met onze behandeling zorgen we ervoor dat het probleem wegblijft. Komt het toch terug? Dan maakt u gebruik van de 10 jaar garantie die u van ons ontvangt.

Vraag een inspectie aan

Vermoedt u dat u last heeft van vocht in de muren? Neem dan contact met ons op en vraag een inspectie aan. We staan voor u klaar.

Wanneer u vragen heeft, dan neemt u contact met ons op via 0800 258 0000 of onderstaand contactformulier.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten